Moet ik schuurpapier of diamant gebruiken?
14 februari 2020 
0 min. leestijd

Moet ik schuurpapier of diamant gebruiken?

Een groot misverstand is dat je beton kunt schuren met gewoon schuurpapier als het nog niet is uitgehard. Wat er dan gebeurt is dat het cement dat nog niet volledig is uitgehard en aan het zand gehecht is, tussen de korrels uitgewreven wordt. En als je pech hebt, trek je een zandkorrel of een steentje los. Dat is keihard en als dat tussen je schuurpapier en het beton in komt veroorzaakt het diepe lelijke krassen. Daarnaast is het beton harder dan het schuurpapier en dus is het binnen de kortste keren versleten.

Daarom is ons advies om betonnen oppervlakken met diamant schuurmateriaal af te schuren. Diamant is harder dan zandkorrels of steentjes en zal ook die gelijkmatig afslijpen. Zo ontstaat een mooi glad oppervlak. Dat is mooier, beter te sealen en schoon te houden.

Gebruik als het even kan water bij het schuren. Dat zorgt voor een goede afvoer van het schuurstof en eventueel losgeraakte zandkorrels. Ook wordt het schuurmateriaal niet warm, waardoor het minder snel slijt en langer meegaat.

Over de schrijver
Reactie plaatsen